Vær der hele tiden for flæskestegen

Du har nok oplevet det med, at når man venter på, at noget vand skal koge, så koger det aldrig; men hvis man efterlader det uden opsyn i bare et halvt minut, så er vandet ved at koge over.

Nu er det bare vand, der er tale om, så der er ikke sket den store skade, men hvis der nu er tale om den store aftensmad i form af en flæskesteg, som der er mange meninger om, hvordan man laver den bedst, så skal man sørge for, at det ikke går galt med den.

Man har jo som regel kun den ene sted, så man bør holde godt øje med den, for brænder den først på eller på anden måde bliver uspiselig, så får man næppe flæskesteg den dag.

For der er sjældent mulighed så sent på dagen til at skaffe en ny og nå at lave den, hvorfor man må nøjes med noget andet mad, og det er jo ikke fordelagtigt, hvis man havde lovet ens gæster flæskesteg.

Kig tit til den flæskesteg

Er man så både kok og vært, så kan det være svært at holde øje med flæskestegen, hvis der ikke er plads til gæsterne i køkkenet, men selv i den situation kan de ende med at distrahere en, så man ikke holder godt nok øje med stegen.

Og skal man nå at lave noget andet mad til flæskestegen, så kan man ikke nå at give den kærlighed og tid nok, som den har brug for.

Derfor er det bedst, hvis du kan sætte nogle andre til at underholde gæsterne eller tage sig af det andet mad, så man kan holde øje med det vigtigste: stegen.

Selvfølgelig skal man ikke bare sidde og glo ind i ovnen hele tiden, men der må ikke være et tidspunkt, hvor du ikke er klar over, hvordan stegen har det – og det er forhåbentlig godt.