Hvorfor ser en u sofa (egentlig) ud som den gør?

Har du nogensinde spurgt dig selv, hvorfor en u sofa egentlig ser ud som den gør?

Hvis du har er det ikke så mærkeligt – det er jo et af de helt store spørgsmål på linje med andre store ubesvarede gåder som “hvad er meningen med livet?“, “hvem skød President Kennedy?” og “hvorfor kan man drikke en Cocio Chokolademælk så hurtigt?”.

Du kan nok se at vi er ude i sværvægterne af spørgsmål, hvor selv de allerdygtigste hjerner må give op.

Men heldigvis er der fornyligt kommet svar på gåden om u sofaens navn. 

Nu forventer du måske at der ligger en matematisk formel bag u sofaens udseende, eller at sofaens symmetri stammer helt tilbage fra det gamle Egypten. 

Overraskende nok er svaret meget mere simpelt. Sofaen har simpelthen primært fået sin form, fordi det er den allermest fordelagtige opsætning, når en familie skal samles foran fjernsynet og se en god film mens de hygger sig med chips, guf, sodavand, sushi eller hvad de nu foretrækker. 

Den geniale u form gør det nemlig muligt at flere personer kan ligge ned i sofaen, på samme tid, med puder i ryggen, mens de har deres fokus rettet mod fladskærmen.

En anden vigtig grund til sofaens form er at den gør det muligt at have et sofabord stående i midten, så alle personer i sofaen kan nå deres yndlingsguf eller snack.

Dertil kommer andre centrale elementer, som at rummene under de store hynder i sofaen kan benyttes som opbevaringsrum for brætspil, bøger, tæpper eller hvad man ellers har behov for, når man skal hygge sig.

Og en yderligere årsag til formen er at den gør det muligt, at du kan have svigerforældrene overnattende, uden at du behøver at have et gæsteværelse der skal gøres klar.

Så fik du også lært noget i dag, og lur mig om ikke du snart selv er på vej ud for at købe en u sofa – tjek forresten dette link: https://zonexlnt.dk/shop/u-sofa-71c1.html , hvor du finder et stort udvalg af u sofaer.