Gør grebet bedre med straps ved træning

22 september 2021 Anders Lundtang Hansen

En af de største og første fejl, som folk begår, når de skal til at styrketræne, lave vægtløftning eller andet, der kræver, at de får løftet noget tungt fra jorden, er, at de bare griber til det, som det er, og forsøger at løfte det.

Det svarer til at tage et bad uden sæbe: det har en minimal effekt, men det ville være langt mere effektivt, hvis man brugte det.

For man kan nok sagtens løfte vægtstangen med videre lidt over jorden, men det kommer ikke til at føles behageligt, og du vil nok hurtigt opgive denne type sport, hvis du ikke vælger at bruge straps, som du for eksempel kan finde på fitnessgruppen.dk . 

De koster stort set ingenting, og selvfølgelig følger der en med til hver hånd, så du ikke skal købe det over to omgange.

Løftningen og hævningen bliver mere behagelig med straps

Man kan spørge sig selv, hvorfor man så ikke bare laver en vægtstand, der har indbyggede straps, men du skal tænke på, at vi mennesker kommer i forskellige størrelser og skal have dem tilpasset efter os, og så er det individuelt, hvordan man kan lide at have de straps.

Der er nogle professionelle udi den art, som der har monteret deres straps på forhånd på vægtstanden, men det fungerer jo ikke et sted, hvor der skal være flere om at bruge sådan en stang, om det er i et fitnesscenter, eller i ens motionsrum derhjemme, hvor flere bruger det samme udstyr.

Der er jo også lavet greb på mange af de velkendte løftestænger, men det er mere nogle, der skal gøre, at man har en bedre fingrefornemmelse om stangen, end at man holder bedre fast.

Så hvis du skal have det optimale ud af at løfte forskellige sager, så bør du investere i straps, der passer til dig.