Gode råd om billån, valg af bil og bilpleje

http://dansk-autoservice.dk/ er en blog for både bilentusiaster og dig, som er på udkig efter en ny familiebil eller firmabil. Her finder du masser af inspiration og gode råd til, hvor du finder det bedste billån, hvordan du finder den bedste familiebil eller firmabil, og hvordan du giver din bil den optimale pleje og beskyttelse, så den holder i længere tid, og du slipper for dyre reparationer. Hvis du leder efter et billigt billån, har du gode muligheder for at finde det. Konkurrencen om at tilbyde kunderne de bedste og billigste billån er hård, og det kommer dig til gode, når du skal ud at købe ny bil. Renten er lav, og du kan typisk på et billån til 5 procent rente, som afdrages over 3-8 år. Derudover skal du betale en registreringsafgift og vægtafgift, og så skal du også have en forsikring. Undersøgelser viser dog, at det på længere sigt stadig er billige at købe en bil end at lease den.

Gode tilbud på firmabiler

I dag findes der gode finansierings- og leasingaftaler, når du skal have en firmabil. Det er især blevet populært at lease firmabiler, fordi man ikke binder sig på samme måde, som når man køber en firmabil. Man kan nemt skifte en lejet bil ud med en anden, og man slipper for handelsomkostninger og værditab. Desuden kan man fratrække leasingudgifter 100 procent i regnskabet, hvorimod man må nøjes med afskrivninger på en købt bil. 

Den rigtige familiebil

Når du vælger familiebil, er det selvfølgelig vigtigt at få afklaret, hvor meget du bruger bilen, og hvor stor den skal være, så der er plads til alle. Du kan vælge at købe eller lease din bil. Hvis du vælger at lease den, kan du altid opgradere den til en større model, hvis der kommer familieforøgelse. Hvis du vælger at købe den, så har du selv alle udgifterne, men til gengæld er det også billigere i længden selv at eje din egen bil. Du kan desuden spare penge ved selv at stå for en del af vedligeholdelsen som bilvask, olieskift, dækskift osv. i stedet for at lade et autoriseret autoværksted udføre opgaverne.

Optimal bilpleje

Har du en bil, er det vigtigt at du husker at fylde olie på regelmæssigt, rengøre den indvendigt og vaske den udvendigt. Det er alt sammen med til at øge bilens levetid. Du finder også et interessant blogindlæg om, hvordan du lettest vedligeholder bilen, og her kan du se en tjekliste over alle de opgaver, som du selv kan klare, f.eks. at tjekke oliefilter, luftfiltre, bremsevæske og lygter. Du finder også en liste over, hvornår ting på bilen skal udskiftes som f.eks. olieskift for hver 20.000 km. Overholder du disse regler for vedligeholdelse, så slipper du for motorstop og dyre værkstedsreparationer.