Gode overvejelser angående den nye hjørnesofa

Der findes mange forskellige sofaer på markedet, og hjørnesofaen er blandt de mest populære. Dette skyldes måske først og fremmest, at en hjørnesofa ofte er forbundet med høj komfort og god plads til afslapning og gæster. Herudover er en hjørnesofa let at passe ind i langt de fleste rum – du kan altid få hjørnesofaen i en “spejlvendt” model, der dermed passer ind i netop det rum, du drømmer om at have den stående i. Der er en del forskellige ting, der er vigtige at overveje, inden du kaster dig ud i købet. Her følger et par stykker.

Størrelse og hverdagsbrug

Det er først og fremmest godt at overveje størrelsen på den nye hjørnesofa. Det er altid rart at have god plads til gæster, hygge og afslapning – så det kan være en god idé at vælge en rummelig model. Hvis pladsen er mere trang, er det imidlertid en god idé at kigge efter en mindre, elegant model. En anden ting der er vigtig at overveje er de praktiske aspekter. Hvordan er hverdagen i jeres hjem, og hvordan ville i med henblik på denne få mest glæde ud af hjørnesofaen? Har I eksempelvis ofte overnattende gæster, er en funktionel hjørnesofa, der let kan omdannes til ekstra sovepladser eksempelvis en god idé. Dette kan også være værd at overveje i forbindelse med indretningen af et ungdomsværelse eller sommerhus, hvor mange kan spare meget plads ved at samle seng og sofa i ét og samme møbel.

Betræk og slidstyrke

Det er ligeledes godt med grundige overvejelser angående betræk og slidstyrke. Slidstyrke måles i den forbindelse i såkaldte Martindale, og en anbefaling til privat brug ligger på 20.000-30.000 Martindale. Se efter dette når du er på udkig efter en ny sofa. Hvis der er små børn i hjemmet, så vælg eventuelt betræk der er smudsafvisende og let at rengøre.